Mišljenje Croatia starta o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi vozačkih ispita

Već je svima poznato kako smo autoškola s najboljom prolaznosti kandidata na ispitima. Da bi to postigli puno toga se mora posložiti, a u ovom članku ćemo Vam i otkriti neke stvari koje smo mi kao autoškola napravili da bi našim kandidatima prenjeli znanje radi kojih smo smješteni na prvo mjesto po prolaznosti kandidata na ispitima. Sigurno ste čuli za izmjene i dopune Pravilnika o provođenju vozačkih ispita u kojem je jedna od bitnijih novosti audio i video snimanje ispita. To neki mogu smatrati dobrim, neki lošim, a većinu zanima kako će se to odraziti na samoga kandidata i prolaznost kandidata u budućnosti na ispitima. Naše mišljenje je da se prolaznost i njena statistika neće promjeniti jer ukoliko kandidat ima znanja koje je stekao u obuci teško da će išta promjeniti pozitivan ishod na završnom ispitu. Spomenuti ćemo i jednu skroz malu dozu sreće, ali to je u postotku neznatno da bi u konačnici utjecalo na prolaznost kandidata na ispitima. 

Što Croatia start misli o snimanju ispita i njihovom novom načinu provođenja?

Apsolutno ništa.

Kako smo do sada uvijek bili korak ispred, tako će i ostati. Kamere na predispitnim satima u Croatia starta već postoje preko godinu dana tako da novosti koje je novi Pravilnik donio, našim kandidatima neće biti nikakva novost. Kako vrijeme prolazi za očekivati je da će se uvoditi razne promjene u provođenju vozačkih ispita, a sve u svrhu što bolje i pravilnije provedbe istih kao i poboljšanje sigurnosti u prometu i smanjenje broja prometnih nezgoda na cestama. Naš je zadatak kandidate osposobiti za samostalno upravljanje vozilom kao i pripremiti ih na završni ispit. 

Kako pripremiti kandidata za završni ispit?

Sada ne pričamo o znanju kandidata jer je znanje već stekao u učionici s Stručnim predavačem i u vozilu s instruktorom vožnje. Sada na red dolazi priprema za završni ispit koja je od iznimne važnosti za svakog kandidata i koja je vrlo često i razlog pozitivne ocjene samog ispita. Smatramo da ispit nije težak, ali zahtjevan je i mora biti. Jedna od važnijih stvari je da na ispitu nema novonastalih situacija s kojima se kandidat u obuci nije susreo, a autoškola ima zadatak da to kandidatu i omogući! Rijetki su oni koji imaju takvu mogućnost jer za to je potreban stručni kadar i nastavna sredstva. Croatia start u svome timu ima diplomirane inžinjere prometa i stručne ispitivače kojima je zadatak pripremiti kandidata za završni ispit i odraditi predispitni sat s kandidatom. Da bi kandidat dobio što bolju sliku kako ispit izgeda koristimo i kamere s kutom snimanja od 360 stupnjeva kako bi kandidat što bolje shvatio koje je greške na predispitnom satu napravio ukoliko ih je bilo. 

Zaključak...

Ukoliko ste u autoškoli u kojoj su kandidati i njihovo znanje na prvom mjestu, brige oko načina provođenja ispita nema. Nema zato jer je kandidat stekao znanje i upoznat je sa svim situacijama koje ga očekuju na ispitu. Kada je to sve uključeno u osnovnu cijenu autoškole i kada kandidat osjeti da je apsolutno sve podređeno tome da nauči voziti i položi vozački ispit bez stresa možemo reći da je i ovo jedno u nizu stvari koje su nas svrstale na prvo mjesto u obuci kandidata u Hrvatskoj.

Naš stručni kadar koji je zadužen za provedbu predispitnih sati je ing. Mijo Čikeš, ing. Josip Bulaja, prof. Nikša Pejković i mag. Ljubo Kuzmić.

Nastavna sredstva koja korisitmo su kamere Insta 360 one X.


Najpovoljniji uvjeti plaćanja

Plaćanje gotovinski - odjednom ili u više obroka prema dogovoru i općim uplatnicama, te kreditnim karticama:


Splitska banka
  • Visa od 12 rata bezkamatno
  • Visa i Mastercard do 24 rate – potrošački kredit
PBZ
  • American Express do 12 rata bezkamatno
  • American Express do 60 rata - potrošački kredit
  • Maestro i Visa do 12 rata
Zagrebačka banka
  • Maestro, Mastercard i Visa do 12 rata
Erste banka
  • Diners do 36 rata bezkamatno

Kreditnim karticama ostalih banaka prema dogovoru korisnika.