STIGAO RENAULT MEGANE RS TROPHY s 300 ks i ručnim mjenjačem!

Da naslov ovoga članka je ispravno napisan, stigao je jedini Renault Megane 300 RS Trophy u Hrvatsku i to samo za kandidate Croatia starta!


Kako smo i najavljivali došao je i taj dan, dan kada je u vozni park Croatia starta došao i mlađi brat već odavno poznatoga Renault Megana RS III. Za ljubičasti bolid imamo samo riječi hvale i jako pozitivna iskustva.

Kako sva vozila koja autoškola ima služe za obučavanje kandidata zadatak RS "trice" nije bio nimalo lagan. Ugodna iskustva sa RS modelima Clia naveli su nas na razmišljenje da iz odjela Renault sporta naručimo tada novoga RS-a. Razmišljanje se brzo pretvorilo u realiziranu ideju i tako od 2014.-te godine RS svoj zadatak obavlja iznad svih očekivanja.

Vozilo koje svakog dana vozi 8 kandidata, koji godišnje odradi preko 100 starteva na utrkama ubrzanja nije imao niti jedan jedini kvar! Kako je Croatia start poznata po jedinstvenom voznom parku, te od samih početaka u garaži ima RS modele prije nekoliko mjeseci smo se odlučili na kupnju potpuno novoga RS-a u Trophy verziji s najjačim motorom.

S obzirom da ste ga mogli naručiti bez poznatog datuma proizvodnje i isporuke u jednom trenutku smo se veselili i mogućnosti da dobijemo testnog godišnjaka za čijim upravljačem je bio i Juraj Šebalj. S obzirom da se radilo o slabijem motoru od 280 ks odlučili smo se riskirati, odustati od spomenutog RS-a i krenuti u prednarudžbu potpuno novoga krojenog po željama nas i naših kandidata.

Glavni uvjet je naravno ručni mjenjač, zašto?

Jedan od naravno glavnih uvjeta i želja nas i naših kandidata je da RS ima ručni mjenjač jer je to uvjet da Megane ispuni svoj zadatak, a to je da se kandidati uče voziti i da ga voze. Automatski mjenjač nam nije bio opcija kao i u nijednom slučaju do sada kada smo birali vozila za obuku kandidata B kategorije jer ukoliko vozite manualni mjenjač zakonski ne smijete korisititi niti jedan od 35 sati u vožnji vozila koja su opremljena automatskim mjenjačem već u tom slučaju takvi sati se moraju evidentirati kao dodatni sati preko osnovnih 35. Za obuku na automatskom mjenjaču imamo potpuno novog Audi A6 45 tdi i VW Up-a koje biraju kandidati koji ne planiraju u svojoj vozačkoj karijeri voziti manualni mjenjač jer nakon položenog vozačkog ispita na automatskom mjenjaču vozač nema pravo upravljati vozilom s manualnim mjenjačem.


Nakon kratkog razgovora s kandidatima koji su se toga dana našli na tečaju PPSP-a pod vodstvom predavača Josipa Bulaje jednoglasno je pala odluka "stavite sve što se može staviti". Sutra dan je konfiguracija sastavljena i poslana u Renault Sport odjel. Na pozitivno iznenađenje VIN broj smo dobili već slijedeći dan, a očekivani datum isporuke je bio krajem drugog mjeseca sljedeće godine što smo i napisali u prošlom članku.

Kako iznenađenjima nebi bilo kraja u prvoj polovici prosinca  smo saznali da je naš limeni ljubimac u Sloveniji i da bi u salon mogao stići već za dan ili dva. Možemo kazati da će naši kandidati već početkom nove godine krenuti s RS Trophyem u osvajanje novih vozačkih dozvola!

Kako smo najavili da upisanog kandidata pod rednim brojem 1000 u 2019.-oj godini očekuje iznenađenje to ćemo i održati. Na predavanjima je upravo naša Iva Ljubičić koja se upisala u knjigu slavnih s okruglim brojem i upravo ona će imati prva čast sjesti za upravljač potpuno novoga RS-a!  


Recaro sjedala, head up zaslon, Multimedijski sustav R-link s 8,7" zaslonom i upravljač presvučen alcantarom samo su neke od stvari koje će vožnju kandidatima učiniti nezaboravnim. 


Za užitak u vožnji tu su aluminijski 19" Trophy Akio naplatci, Full led R.S. svjetla, R.S. monitor, Cup sportsko podvozje, Bi-Metal kočioni diskovi, blokada diferencijala, Brembo kočione čeljusti i sustav 4Contorl!
Najpovoljniji uvjeti plaćanja

Plaćanje gotovinski - odjednom ili u više obroka prema dogovoru i općim uplatnicama, te kreditnim karticama:


Splitska banka
  • Visa od 12 rata bezkamatno
  • Visa i Mastercard do 24 rate – potrošački kredit
PBZ
  • American Express do 12 rata bezkamatno
  • American Express do 60 rata - potrošački kredit
  • Maestro i Visa do 12 rata
Zagrebačka banka
  • Maestro, Mastercard i Visa do 12 rata
Erste banka
  • Diners do 36 rata bezkamatno

Kreditnim karticama ostalih banaka prema dogovoru korisnika.